Pharaohs är en klubb som funnits i Lycksele sedan 1991. Grundarna var ett kompisgäng som alla brann för bilnostalgi och gammal rockmusik. Medlemmar har kommit och gått men klubben har bestått. En stark gemenskap och ett stort engagemang är byggstenar som gjort klubben hållbar. Samma år som Pharaohs bildades arrangerades också den första bilträffen. Ett mål som förverkligades i början av 2000-talet var att utveckla mer aktiviteter i samband med bilträffen. Detta för att locka besökare att stanna något längre än bara över dagen. Med musikarrangemang och cruising kom den önskade utvecklingen. Allt eftersom utökades det med fler arrangemang som andra föreningar ordnade. Alla dessa arrangemang blev veckan och kom att kallas Motorveckan.

Pharaohs har arrangerat musikfestivaler med både internationella och nationella artister. Till stor del har det varit artister som normalt turnerar långt från Lycksele. Visst ligger Lycksele långt från London eller New York, men vår publik har fått uppleva musik spelade av ansedda orkestrar som aldrig tidigare satt sin fot i norra Sverige.

Pharaohs klubblokal är en plats att träffas och umgås i och är mycket uppskattad av medlemmarna. Lokalen är inredd i den stil som passar Pharaohs. Allt från mindre fester till hockeykvällar arrangeras där (det är ingen hemlighet att en majoritet av medlemmarna är stora fans av SAIK).